Pirohy s olivovou plnkou
Čas prípravy |
Zložitosť |
Cena |
60 minút |      |      |
tento recept pridal(a) if($row['author_id']=='0') print $row['unreg_name']; else print $row['username'];?>
priemerné hodnotenie receptu
Prísady
300 g hladkej múky
múka na pomúčenie dosky
3 vajcia
1 PL oleja
2 PL masla na poliatie
soľ
Plnka:
50 g čiernych olív
1 PL paradajkového pretlaku
40 g topeného syra
3 PL kyslej smotany
bazalka
Príprava
1. Múku preosejeme, v strede vyhĺbime jamku, vlejeme rozšľahané vajcia, pokvapkáme olejom, osolíme a cesto vymiesime. Prikryjeme a necháme 30 minút postáť.
2. Na prípravu plnky si roztopíme syr, pridáme kyslú smotanu, premiešame s nasekanými olivami, pretlakom a ochutíme bazalkou.
3. Na pomúčenej doske natenko rozvaľkáme cesto a vykrojíme kolieska. Na polovicu každého kolieska dáme lyžičkou plnku, cesto prehneme a okraje k sebe pritlačíme vidličkou.
4. Pirohy vložíme do 2 litrov osolenej vriacej vody a varíme asi 5 minút, kým nevyplávajú na povrch. Hotové vyberieme, vložíme do misy a polejeme rozpusteným maslom.
Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:
Kávovo-karamelový zákusokSardelová nátierkaKuracie mäso na balzamikovom octe a víneTalianský šalátKačica na pomarančochKávové rezyAnanás v karameliKaré s kuriatkamiRýchle plnené paprikyTeľací rezeň s višňovou omáčkou