Čerešňová torta z krehkého cesta

Čas prípravy Zložitosť Cena
  60 minút
tento recept pridal(a)
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

300 g múky
100 g práškového cukru
1 vajce
štipka soli
200 g masla
750 g odkôstkovaných čerešní
1 lyžica cukru
1 lyžica majzeny
2 lyžice kompótovej šťavy, alebo čerešňováho či višňového džúsu
2 lyžice marhuľového lekváru
¼ l vanilkového pudingu
30 g mandľových úlomkov


Príprava

1. Tortu pripravíme z krehkého cesta. Múku, cukor, vajcia, soľ a maslo zmiešame a z prísad vypracujeme hladké cesto, ktoré rovnomerne rozložíme do formy na ovocné torty a popicháme vidličkou. Upečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov.

2. Čerešne dáme na cedidle odkvapkať, takto získanú šťavu prevaríme s cukrom. V kompótovej štave rozhabarkujeme škrobovú múčku, prilejeme k prevarenej štave a ešte trochu povaríme. Odstavíme zo sporáka a zmiešame s čerešňami.

3. Tortu zvnútra ponatierame rozohriatym lekvárom. Vychladený puding vymiešame do krému, rozotrieme na tortu, zarovnáme a navrch porozdeľujeme čerešňovú zmes. Mandle opražíme nasucho a popritláčame k okrajom torty.

4. Tortu až do podávania držíme v chlade. Zdobíme šľahačkou.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Vianočná štrúdla
Slivkový lekvár so škoricou a rumom
Syrové roládky
Marhuľová torta s parížskou šľahačkou
Lemon bars - Americké citrónové rezy
Maďarská nátierka
Jablkový koláč s černicami
Cuketa zapečená s mäsom a paradajkami
Cesto na kysnutý koláč z celozrnnej múky
Provensálska nátierka