Jahňací guláš s paradajkami

Čas prípravy Zložitosť Cena
  120 minút
tento recept pridal(a)
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

400 g jahňacieho mäsa
1 PL masla
1 cibuľa
1/2 mrkvy
soľ
1/2 lyžičky hladkej múky
mletá paprika
2 papriky (zelené), 2 paradajky
petržlenová vňať


Príprava

1. Na masle speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme na kocky pokrájané mäso a zo všetkých strán ho opečieme.

2. Potom mäso vyberieme a vo výpeku osmažíme na rezance nakrájanú mrkvu, akonáhle sa voda zo zeleniny odparí, prisypeme múku a opražíme.

3. Vrátime mäso do výpeku, zalejeme vývarom z kostí, pridáme mletú papriku, soľ a dusíme takmer do zmäknutia. Pridáme na krúžky nakrájané zelené papriky a dusíme spoločne.

4. Asi 1/4 hodiny pred podávaním pokrmu pridáme ošúpané, nadrobno pokrájaná paradajky a dusíme asi 10 minút. Podávame posypané sekanou petržlenovou vňaťou.

Príloha: rýža alebo pšeničný chlieb




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Nealkoholický ríbezľový nápoj
Cestoviny s mäsom a pečienkou
Šalát na letnú večeru
Pikantná cesnaková nátierka
Koktail - Dry Martini
Kapustová "baba"
Rozprávková torta
Husárske gombičky
Kuracie prsia plnené so šušenými paradajkami a balkánskym syrom
Hruškovo-karamelová obrátená torta