Zemiakové pirohy plnené údeným kuracím mäsom

Čas prípravy Zložitosť Cena
  90 minút
tento recept pridal(a)
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

400 g varených, očistených zemiakov
250 g polohrubej múky
100 g masla
300 g údeného kuracieho mäsa
soľ
rasca
1-2 bielky
tuk a múka na plech


Príprava

1. Zemiaky nastrúhame, pridáme soľ, múku, maslo a vypracujeme cesto, ktoré vyvaľkáme na asi 4mm hrubý plát.

2. Vykrajujeme štvorce 10 x 10 cm, do stredu dáme zomleté kuracie mäso a prehneme do trojuholníku. Pirohy potrieme bielkom, posypeme rascou a pečieme asi 15 minút dozlata vo vyhriatej rúre na 200 °C.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Čerešňová torta z krehkého cesta
Šalát s balkánskym syrom
Teľací rezeň s višňovou omáčkou
Cheesecake s čiernymi ríbezľami - nepečený
Tvarohový zákusok bez pečenia
Pirohy s olivovou plnkou
Šalát na letnú večeru
Tortilly s kuracím mäsom
Pikantná cesnaková nátierka
Pečená bravčová pečienka s jablkami