1 konzerva zaváraných kuriatok (250g)
50 g prerastenej slaniny
2 cibule
2 PL masla
2 PL múky
1/8 l sherry
3/4 l mäsového vývaru
1/8 l kyslej smotany
štipka čili (cayenského korenia)
soľ
mleté čierne korenie
1 zväzok pažítky
Príprava
1. Kuriatka necháme na cedidle odkvapkať. Slaninu a ošúpanú cibuľu pokrájame nadrobno.
2. Pri strednej teplote zohrejeme maslo, huby na ňom rýchle orestujeme, aby voňali, a vyberieme ich. Cibuľu so slaninou na tom istom tuku speníme, poprášime múkou a necháme popražiť doružova.
3. Zalejeme hubovou šťavou, mäsovým vývarom a sherry, zamiešame a prevaríme. Pomaly varíme.
4. Napokon pridáme huby, smotanu a znova prevaríme. Polievku dochutíme, naberieme na taniere a posypeme nadrobno nasekanou pažítkou.