Pórový šalát

Čas prípravy Zložitosť Cena
  30 minút
tento recept pridal(a)
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

1 pór
3 vajcia
1 konzerva hrášku
3 jablká
1 veľká mrkva
1 tatárska omáčka
mleté čierne korenie
soľ


Príprava

1. Umytý a očistený pór nakrájame na tenké kolieska, vajcia uvaríme natvrdo, necháme vychladnúť a pokrájame natvrdo.
2. Mrkvu nahrubo postrúhame, jablká očistíme a pokrájame na kocky.
3. Všetky suroviny vložíme do veľkej misy, pridáme precedený hrášok a tatársku omáčku. Všetko dobre premiešame, podľa chuti osolíme a okoreníme.
4. Šalát odložíme do chladničky. Podávame vychladený s celozrnným chlebom alebo pečivom.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Šťavnaté florentínky s kandizovaným ovocím
Štefánska sekaná pečienka
Taštičky so slivkovým lekvárom
Americké hot- dogy - 12 ks rožkov
Ríbezle s jablkami
Bábovka á la Sacher
Ríbezľové želé s rozmarínom
Drožďová nátierka s vajcom
Zelenina v syrovom cestíčku
Čerešne alebo višne do štrúdle alebo koláčov (nasurovo)