Výborné maslové pagáčiky
Čas prípravy |
Zložitosť |
Cena |
![](/images/clock60.gif) 90 minút | ![](/images/ladle.gif) ![](/images/ladle.gif) ![](/images/ladle.gif) ![](/images/ladle2.gif) ![](/images/ladle2.gif) | ![](/images/coin.gif) ![](/images/coin.gif) ![](/images/coin2.gif) ![](/images/coin2.gif) ![](/images/coin2.gif) |
tento recept pridal(a) if($row['author_id']=='0') print $row['unreg_name']; else print $row['username'];?>
priemerné hodnotenie receptu
Prísady
4 šálky hladkej múky (1 šálka 2,5 dl)
250 g Ramy maslovej alebo masla
3 žĺtky
1 PL soli
180 ml pochúťkovej kyslej smotany
1 kocka droždia
Príprava
1. Rukou zmiešame múku, soľ a Ramu alebo maslo. Do stredu urobíme dieru a vložíme, žĺtky, smotanu a rozdrobené droždie. Cesto rukami zmiešame na hladkú hmotu, vložíme do misy z umelej hmoty zakryjeme vekom alebo igelitom a vložíme do chladničky na 5-6 hodín (najlepšie cez noc).
2. Oddýchnuté cesto ešte raz prmiesime na pomúčenej doske, vyvaľkáme na hrúbku 1 cm. Na vrch cesta nožom urobíme mriežku a vykrajujeme menšie pagáčiky.
3. Poukladáme na papierom na pečenie vyložený plech, vrch pagáčikov ponatierame rozšľahaným vajcom, posypeme sezamom (rascou, syrom, makom....)
4. Pagáčiky upečieme do zlata v predhriatej rúre pri 180 - 200 stupňoch.
Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:
Zabíjačková pečienka s opekanými novými zemiakmiSviečková na smotanePiškóty v lístkovom cesteSyrové roládkyKoktail - DaiquiriLetné kuracie pečienky z jedného hrncaSladko-kyslá omáčkaExpres croissantRíbezľový kokteilHamburské stehno