Výborné maslové pagáčiky

Čas prípravy Zložitosť Cena
  90 minút
tento recept pridal(a)
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

​4 šálky hladkej múky (1 šálka 2,5 dl)
250 g Ramy maslovej alebo masla
3 žĺtky
1 PL soli
180 ml pochúťkovej kyslej smotany
1 kocka droždia​


Príprava

1. Rukou zmiešame múku, soľ a Ramu alebo maslo​. Do stredu urobíme dieru a vložíme, žĺtky, smotanu a rozdrobené droždie. Cesto rukami zmiešame na hladkú hmotu, vložíme do misy z umelej hmoty zakryjeme vekom alebo igelitom a vložíme do chladničky na 5-6 hodín (najlepšie cez noc).

2. Oddýchnuté cesto ešte raz prmiesime na pomúčenej doske, vyvaľkáme na hrúbku 1 cm. Na vrch cesta nožom urobíme mriežku a vykrajujeme menšie pagáčiky.

3. Poukladáme na papierom na pečenie vyložený plech, vrch pagáčikov ponatierame rozšľahaným vajcom, posypeme sezamom (rascou, syrom, makom....)

4. Pagáčiky upečieme do zlata v predhriatej rúre pri 180 - 200 stupňoch.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Koktail - Vodka-tonic
Medové rezy zo štyroch plátov
Celozrnné špagety s artičokami a sušenými paradajkami
Pravé ruské pirožky
Cesto na kysnutý koláč z celozrnnej múky
Halušky s tvarohom a so slaninou
Roštenky z daniela na švédsky spôsob
Toskánska zeleninová polievka
Dobrota z jabĺk
Nátierka z údeného syra