Krém:
0,5 l bieleho jogurtu
10 dkg práškového cukru
1 balenie vanilkového cukru
0,5 litra smotany na šľahanie
1 dkg želatíny
0,5 dl vody
Na zdobenie:
nastrúhaná čokoláda
Príprava
1. Mäkký margarín vymiešame do peny spolu s vanilkovým cukrom a práškovým cukrom. Po jednom primiešame vajcia a potom pridáme aj olej. Pomocou varešky v dvoch častiach primiešame spolu preosievané kakao a múku. Cesto dáme na plech vyložený papierom veľkosti 23x35 cm a v predhriatej rúre pri teplote 190°C pečieme 20 minút.
2. Kým korpus vychladne, pripravíme krém. Smotanu na šľahanie vymiešame s vanilkovým cukrom do tuha. Jogurt vymiešame s práškovým cukrom a pridáme vlažnú želatínu rozpustenú v teplej vode. Spojíme smotanovú a jogurtovú hmotu do hladkého krému.
3. Na úplne vychladnutý korpus natrieme krém, posypeme strúhanou čokoládou a potom ho dáme na 2-3 hodiny do chladničky.
4. Do teplej vody ponoreným nožom diagonálne nakrájame na rezy štvorcového tvaru, ktoré ozdobíme nastrúhanou čokoládou.