Jogurtovo-čokoládové rezy

Čas prípravy Zložitosť Cena
  60 minút
tento recept pridal(a) jenny82
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

Cesto:
25 dkg Hera margarínu na pečenie
25 dkg práškového cukru
6 vajec
0,5 dl oleja
1 balenie vanilkového cukru
23 dkg hladkej múky
3 dkg kakaa

Krém:
0,5 l bieleho jogurtu
10 dkg práškového cukru
1 balenie vanilkového cukru
0,5 litra smotany na šľahanie
1 dkg želatíny
0,5 dl vody

Na zdobenie:
nastrúhaná čokoláda


Príprava

1. Mäkký margarín vymiešame do peny spolu s vanilkovým cukrom a práškovým cukrom. Po jednom primiešame vajcia a potom pridáme aj olej. Pomocou varešky v dvoch častiach primiešame spolu preosievané kakao a múku. Cesto dáme na plech vyložený papierom veľkosti 23x35 cm a v predhriatej rúre pri teplote 190°C pečieme 20 minút.

2. Kým korpus vychladne, pripravíme krém. Smotanu na šľahanie vymiešame s vanilkovým cukrom do tuha. Jogurt vymiešame s práškovým cukrom a pridáme vlažnú želatínu rozpustenú v teplej vode. Spojíme smotanovú a jogurtovú hmotu do hladkého krému.

3. Na úplne vychladnutý korpus natrieme krém, posypeme strúhanou čokoládou a potom ho dáme na 2-3 hodiny do chladničky.

4. Do teplej vody ponoreným nožom diagonálne nakrájame na rezy štvorcového tvaru, ktoré ozdobíme nastrúhanou čokoládou.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Zelenina v syrovom cestíčku
Čokoládová pena s whisky
Pikantné čili
Špagety carbonara so smotanou
Galette des Rois - trojkráľový francúzsky koláč
Kapucínsky guláš
Polievka Minestrone (talianska špecialita)
Nátierka z údeného syra
Haruľa
Ice Fernet
PRIHLÁSENIE