Pikantné čili
Čas prípravy |
Zložitosť |
Cena |
90 minút | | |
tento recept pridal(a) if($row['author_id']=='0') print $row['unreg_name']; else print $row['username'];?>
priemerné hodnotenie receptu
Prísady
300 g mletého mäsa
1 červená paprika
2 konzervy sterilizovanej fazule v paradajkovom náleve (850g)
2 PL sterilizovanej alebo mrazenej kukurice
1 PL čili korenia
1 PL mletej sladkej červenej papriky
1 PL drvenej rasce
2 strúčiky cesnaku
1 cibuľa
2 PL oleja
1 PL kryštálového cukru
1 kocka hovädzieho bujónu
mleté čierne korenie
soľ
Príprava
1. Očistíme a nadrobno nakrájame cibuľu, papriku a cesnak. Rozpálime olej a orestujeme cibuľu. Plameň znížime a za stáleho miešania pridáme cesnak, papriku, korenie čili, sladkú papriku a rascu. Všetko spolu orestujeme 3 minúty.
2. Pridáme mäso a vareškou sa ho snažíme rozobrať na čo najmenšie kúsky. Kocku bujónu rozpustíme v 300 ml horúcej vody a vzniknutý vývar prilejeme do hrnca. Zmes privedieme do varu, stíšime plameň a necháme 20 minút variť. Občas premiešame, a ak je to nutné, podlejeme trochou vody.
3. Nakoniec pridáme fazuľu v paradajkovej omáčke a kukuricu, privedieme do varu a varíme, pokým fazuľa trochu nezmäkkne (asi 30-45 minút). Podľa potreby dochutíme cukrom, soľou a mletým čiernym korením.
Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:
Kakaovo-škoricový krémešBielkove orechovo čokoládové rezyMafiny s jablkamiBravčové stehno dusené v mliekuBravčové rezne na šampiňónochSrbská fazuľová polievkaPalacinky zapečené so špenátomSyrové trubičkyVynikajúce lángoše - príprava cesta aj v pekárničkeKakaová roláda s orechovým krémom