250 g zelených širokých rezancov
400 g šampiňónov
250 g paradajok
2 strúčiky cesnaku
2 PL soli
1 ČL oleja
100 g masla
mleté čierne korenie
Príprava
1. Na sporák postavíme 2 l vody. Z paradajok vykrojíme tvrdé miesta, ponoríme ich do vriacej vody a ošúpeme. Ošúpané ich rozštvrtíme a zbavíme jadierok.
2. Do vriacej vody pridáme soľ, olej a rezance v nej 12 minút povaríme. Zlejeme a necháme odkvapkať.
3. Huby nasucho oškrabeme, prípadne opláchneme. Vo veľkej panvici speníme maslo, do ktorého ich nahrubo nakrájame. Stále miešame, kým nezačnú voňať. Vyberieme a premiešame s rezancami.
4. Vydusenú šťavu z húb necháme vypražiť do bledohneda, pridáme cesnak a podusíme do sklovita. Pridáme paradajky, rezance s hubami, krátko prehrejeme. Osolíme, okoreníme a hneď podávame. Môžeme posypať parmezánom.