Zelené rezance so šampiňónmi

Čas prípravy Zložitosť Cena
  45 minút
tento recept pridal(a)
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

250 g zelených širokých rezancov
400 g šampiňónov
250 g paradajok
2 strúčiky cesnaku
2 PL soli
1 ČL oleja
100 g masla
mleté čierne korenie


Príprava

1. Na sporák postavíme 2 l vody. Z paradajok vykrojíme tvrdé miesta, ponoríme ich do vriacej vody a ošúpeme. Ošúpané ich rozštvrtíme a zbavíme jadierok.

2. Do vriacej vody pridáme soľ, olej a rezance v nej 12 minút povaríme. Zlejeme a necháme odkvapkať.

3. Huby nasucho oškrabeme, prípadne opláchneme. Vo veľkej panvici speníme maslo, do ktorého ich nahrubo nakrájame. Stále miešame, kým nezačnú voňať. Vyberieme a premiešame s rezancami.

4. Vydusenú šťavu z húb necháme vypražiť do bledohneda, pridáme cesnak a podusíme do sklovita. Pridáme paradajky, rezance s hubami, krátko prehrejeme. Osolíme, okoreníme a hneď podávame. Môžeme posypať parmezánom.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Americká bábovka
Mramorová bábovka
Vanilkové rožteky
Rezy z vaječného koňaku
Farizejská káva
Krémová tekvicová polievka
Bravčové medailónky so slivkami
Španielska hnedá omáčka
​Jablkovo-banánový svieži koláč
Koláč "slnečnica"