Španielske briošky
Čas prípravy |
Zložitosť |
Cena |
120 minút | | |
tento recept pridal(a) if($row['author_id']=='0') print $row['unreg_name']; else print $row['username'];?>
priemerné hodnotenie receptu
Prísady
50 dkg hladkej múky
štipka soli
1 celé vajce
1 žĺtok
3 PL oleja
2,3 dl mlieka
7 dkg cukru
2,5 dkg čerstvého droždia
Plnka:
10 dkg mäkkého masla
škoricový cukor
Príprava
1. Z prísad vymiesime vláčne cesto, ktoré necháme dobre vykysnúť cca 45-60 minút.
2. Na jemne pomúčenej doske cesto rozdelíme na 10 rovnakých dielov a urobíme z nich okrúhle bochníčky, ktoré zakryté necháme 15-20 minút odpočívať, aby cesto získalo späť svoju pružnosť.
3. Jednotlivé bochníčky rozvaľkáme do oválneho tvaru, potrieme zmäknutým maslom a posypeme škoricovým cukrom. Zrolujeme a jednotlivé rúrky odložíme bokom. Keď sú všetky rúrky hotové, jednotlivo ich trochu ponaťahujeme a zvinieme do tvaru slimáka, tak, aby pozdĺžny spoj smeroval hore. Koniec každej rolky prstom sploštíme a strčíme pod stočenú briošku.
4. Hotové rozložíme na dva, papierom na pečenie vyložené plechy. Necháme ich zase odpočívať 30-40 minút. Medzitým rúru zohrejeme na 180 stupňov a v ohriatej rúre briošky pečieme asi 15-20 minút dozlata.
Briošky môžeme plniť ľubovolnou plnkou (orechy, mak, kokos....) alebo ich môžeme pripraviť aj bez plnky.
Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:
Pikantný naložený hermelínKrehký chlebíček s pomarančovou kôrouPrekladaný karfiolĽahký šalát s HermelínomRezne z mletého mäsa so syromHydinová terinkaZapekané kuracie kúskyPikantná cesnaková nátierkaŠampiňonovo-šunkové kuracie prsiaBulharská nátierka