Jelenie ragú na červenom víne
Čas prípravy |
Zložitosť |
Cena |
120 minút | | |
tento recept pridal(a) diana
priemerné hodnotenie receptu
Prísady
800 g jelenieho pliecka bez kostí
150 g cibule
3,5 dl červeného vína
150 g kyslej smotany
½ ČL korenia
2 PL hladkej múky
4 PL oleja
1 bobkový list
2 klinčeky
6 guľôčok korenia
1 ČL sladkej papriky
korenie
soľ
Príprava
1. Mäso pokrájame na trojcentimetrové kocky, posolíme, okoreníme a obalíme v múke. Olej poriadne rozpálime, mäsové kocky dáme zo všetkých strán opražiť. Cibuľu krátko restujeme s mäsom, pridáme červené víno a korenie.
2. Ragú dusíme prikryté pri miernej teplote, kým mäso nezmäkne.
3. Po zmäknutí mäso vyberieme, šťavu zahustíme kyslou smotanou, v ktorej sme rozmiešali hladkú múku s paprikou. Dáme povariť, potom precedíme a hotovú omáčku dochutíme soľou a korením.
4. Mäso zohrejeme v omáčke, ale nevaríme. Pred podávaním ho dáme ešte na 5 minút odležať.
Podávame so žemľovými knedľami.
Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:
Pivný gulášTirolský jablčníkKuracie mäso na balzamikovom octe a víneMleté mäso na kyslej kapusteJablková nepečená tortaMexická čokoládaJahodovo-čučoriedkové cheesecakePárky v lístkovom cesteŠpagety s kuracím mäsomVajcová omáčka