Včelie bodnutie

Čas prípravy Zložitosť Cena
  120 minút
tento recept pridal(a)
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

Cesto:
1 kocka droždia
480 g polohrubej múky
1 žĺtok
1 vajce
kôra z citróna
100 g masla
2 ½ ČL tekutého náhradného sladidla na pečenie

Krém:
120 g masla
95 g ovocného cukru
200 ml mlieka
200 g nasekaných mandlí alebo mandľových lupienok


Príprava

1. Droždie rozdrobíme v 200 ml vlažnej vody a necháme 5 minút postáť. Potom zmiešame múku, zmäknuté maslo, žĺtok, vajce, citrónovú kôru, sladidlo aj kvások a vypracujeme hladké cesto.

2. Medzitým rozpustíme maslo určené na plnku, vymiešame ho s ovocným cukrom, prilejeme mlieko a 3 minúty povaríme. Po odstavení pridáme madle a necháme vychladnúť.

3. Vyskytnuté cesto rozvaľkáme a prenesieme na plech veľkosti 30 x 40 cm vyložený papierom na pečenie. Mandľovú zmes natrieme na cesto. Plech prikryjeme, cesto necháme 30 minút kysnúť a potom vo vyhriatej rúre upečieme (asi 30-35 minút, 180 °C).




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Farmársky guláš
Jelení guláš
Rezance pani uhliarky
Croissanty s mandľami a rumom
Višňový zákusok
Bravčové rezne s ananásom
Bravčové karé plnené sušenými slivkami
Hydinová terinka
Jemne pálivá domáca klobása
Nemiesený chlieb