Bravčový fazuľový guláš

Čas prípravy Zložitosť Cena
  90 minút
tento recept pridal(a) bazalka
priemerné hodnotenie receptu

Prísady

150 g bielej fazule
400 g bravčového pliecka
1 cibuľa
soľ
mletá sladká i pálivá paprika
olej
2 strúčiky cesnaku
drvená rasca
2 lyžice paradajkového pretlaku alebo kečupu
2 lyžice hladkej múky
majoránka
kúsok údeného mäsa
1 malá zelená paprika
bobkový list


Príprava

1. Fazuľu preberieme, opláchneme, zalejeme studenou vodou a necháme niekoľko hodín odstáť, najlepšie cez noc. Potom vodu zlejeme, fazuľu zalejeme vodou a uvaríme do mäkka (pozor, vodu nesolíme).

2. Bravčové pliecko nakrájame na kocky, cibuľu očistíme a nakrájame na kocky. Speníme ju na rozpálenom oleji, vmiešame mletú červenú papriku a speníme. Zalejeme trochou vody a privediem do varu.

3. Pridáme mäso, paradajkový pretlak, roztlačený cesnak, rascu a dusíme, až mäso bude skoro mäkké. Zahustíme svetlou zápražkou a masla a múky a ďalej ho dusíme kým nezmäkne. Nakoniec pridáme scedenú fazuľu, majoránku, bobkový list a prehrejeme.

4. Pred podávaním jednotlivé porcie posypeme pokrájanou zelenou paprikou a kúskami údeného mäsa.

Môžeme použiť aj konzervu sterilizovanej fazule, ušetríme s tým čas.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Plnená roláda z mletého mäsa
Gaštanová pena
Hermelínový šalát s vajcami
Havajské chlebíky
Jelení kotlíkový guláš
Koktail - Pink Lady
Mäso s ryžou na balkánsky spôsob
Pečeň so slaninkou a pikantnou omáčkou
Orechová roláda s perníkom
Šalát na letnú večeru