 Včelie bodnutie
 Včelie bodnutieCesto:
1 kocka droždia
480 g polohrubej múky 
1 žĺtok
1 vajce
kôra z citróna
100 g masla
2 ½ ČL tekutého náhradného sladidla na pečenie
Krém:
120 g masla
95 g ovocného cukru
200 ml mlieka
200 g nasekaných mandlí alebo mandľových lupienok
1. Droždie rozdrobíme v 200 ml vlažnej vody a necháme 5 minút postáť. Potom zmiešame múku, zmäknuté maslo, žĺtok, vajce, citrónovú kôru, sladidlo aj kvások a vypracujeme hladké cesto. 
2. Medzitým rozpustíme maslo určené na plnku, vymiešame ho s ovocným cukrom, prilejeme mlieko a 3 minúty povaríme. Po odstavení pridáme madle a necháme vychladnúť. 
3. Vyskytnuté cesto rozvaľkáme a prenesieme na plech veľkosti 30 x 40 cm vyložený papierom na pečenie. Mandľovú zmes natrieme na cesto. Plech prikryjeme, cesto necháme 30 minút kysnúť a potom vo vyhriatej rúre upečieme (asi 30-35 minút, 180 °C).