Baklažánová nátierka

Čas prípravy Zložitosť Cena
  30 minút
tento recept pridal(a) bianka
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

1 menší baklažán
3 PL kyslej smotany
2 strúčiky cesnaku
2 PL rastlinného masla
šťava z 1/2 citróna
mleté čierne korenie
soľ


Príprava

1. Baklažán umyjeme, osušíme a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C domäkka asi 25 minút. Upečený baklažán necháme vychladnúť, vydlabeme dužinu a rozmixujeme ju. Pridáme maslo, smotanu, prelisovaný cesnak a všetko spolu premiešame.
2. Baklažánovú zmes podľa chuti osolíme, okoreníme a pokvapkáme citrónovou šťavou. Podávame s celozrnným sendvičom.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Kysnutý koláč s Nutellou
Cestoviny s brokolicovou omáčkou
Orientálny šalát
Ražniči so zemiakovými plackami
Jarná kalerábová polievka s mäsovými knedličkami
Toastová bomba
Prekladané mäso so zeleninou
Kokosovo-kakaový koláč
Jablkovo-medové rezy
Dobrota pre lenivých