Baklažánová nátierka

Čas prípravy Zložitosť Cena
  30 minút
tento recept pridal(a) bianka
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

1 menší baklažán
3 PL kyslej smotany
2 strúčiky cesnaku
2 PL rastlinného masla
šťava z 1/2 citróna
mleté čierne korenie
soľ


Príprava

1. Baklažán umyjeme, osušíme a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C domäkka asi 25 minút. Upečený baklažán necháme vychladnúť, vydlabeme dužinu a rozmixujeme ju. Pridáme maslo, smotanu, prelisovaný cesnak a všetko spolu premiešame.
2. Baklažánovú zmes podľa chuti osolíme, okoreníme a pokvapkáme citrónovou šťavou. Podávame s celozrnným sendvičom.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Bačovská pochúťka
Bravčová panenka s omáčkou z červeného korenia
Letná torta
Bravčové stehno na belehradský spôsob
Cigánsky guláš
Studená špargľa s vajcovou omáčkou
Hruškový koláč so smotanovým krémom
Polievka Minestrone (talianska špecialita)
Halušky s tvarohom a so slaninou
Pikantná zelerová nátierka
PRIHLÁSENIE