Baklažánová nátierka

Čas prípravy Zložitosť Cena
  30 minút
tento recept pridal(a)
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

1 menší baklažán
3 PL kyslej smotany
2 strúčiky cesnaku
2 PL rastlinného masla
šťava z 1/2 citróna
mleté čierne korenie
soľ


Príprava

1. Baklažán umyjeme, osušíme a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C domäkka asi 25 minút. Upečený baklažán necháme vychladnúť, vydlabeme dužinu a rozmixujeme ju. Pridáme maslo, smotanu, prelisovaný cesnak a všetko spolu premiešame.
2. Baklažánovú zmes podľa chuti osolíme, okoreníme a pokvapkáme citrónovou šťavou. Podávame s celozrnným sendvičom.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Kuracie prsia s brokolicou a Nivou
Mrkvová polievka
Bravčové medailonky so syrovou omáčkou
Ragú z kuracích pečienok s polentou
Dusená červená kapusta – do zásoby
Hydinový šalát
Studená špargľa s vajcovou omáčkou
Bravčové rezne zapečené s broskyňou a so syrom
Celozrnný jahodový koláč
Hrášková polievka