400 g hladkej múky špeciál
250 g Hery
250 ml smotany na šľahanie(musí byť hustá)
1 kávová lyžička soli
1 žlĺok + 1 žĺtok na potretie
posekané orechy alebo polovičky mandlí
Príprava
1. Z preosiatej múky, Hery, smotany, žĺtka a soli vypracujeme cesto, ktoré zabalíme do fólie a necháme v chladničke 12 hodín až 2 dni odpočívať.
2. Na pomúčenej doske vyvaľkáme z odležaného cesta plát na hrúbku 1/2 cm a formičkou vykrajujeme štvorlístky (možu byť aj iné tvary). Uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme žĺtkom, ktoré sme posolili, posypeme ľubovolne orechami alebo mandľami. Dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 200 stupňov C a pečieme do zlatista.
Poznámka: Ja si zvyknem pripraviť cesto z 2 dávok, v chladničke vydrží a mám vždy po ruke, keď potrebujem piecť.