Uhorkový šalát

Čas prípravy Zložitosť Cena
  30 minút
tento recept pridal(a)
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

500 g šalátových uhoriek
1 lyžička soli
2-3 lyžice cukru
ocot podľa chuti


Príprava

1. Uhorky ošúpeme a nastrúhame na kolieska. Osolíme a necháme odstáť 15-20 minút.

2. Vytlačíme šťavu z uhoriek, posypeme cukrom a dochutíme octom podľa chuti, dobre premiešame. Môžeme ozdobiť mletou červenou paprikou.

Uhorkový šalát podávame k mäsovým pokrmom. Môžeme ho servírovať aj s kyslou smotanou alebo s bielym jogurtom.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Kura na zemiakovej placke
Hovädzie na smotane s hubami
Miešaný šalát s morčacím mäsom
Švédske mäsové guľky s hnedou omáčkou - Köttbullar
Zemiakové krokety
Pohánkové rizoto so šampiňónmi a balkánskym syrom
Pečené kura s plnkou
Celozrnné muffinky so sušeným ovocím
Bryndzová nátierka
Králik na šampiňónoch