Medové bomby

Čas prípravy Zložitosť Cena
  60 minút
tento recept pridal(a) diana
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

Rozpočet na 12 kusov:
150 g masla
250 g cukru
400 g medu
4 vajcia
125 g mletých mandlí
štipka kardamónu
štipka nového korenia
1 ČL škorice
50 g kakaa
500 g hladkej múky
1 balík kypriaceho prášku
6 PL rumu

Na plnku a polevu:
120 g hrozienok
50 g kandizovanej citrónovej kôry
40 g kokosového tuku alebo Cery
50 g kandizovanej pomarančovej kôry
200 g marcipánovej masy
250 g ananásového alebo marhuľového džemu
300 g čokolády na varenie


Príprava

1. Maslo s cukrom a medom zohrejeme. Keď sa už cukor celkom rozpustí, zmes ochladíme. Vajcia vymiešame do peny.
2. K vaječnej pene primiešame preosiate kakao, mandle, korenie a rum, pridáme múku a kypriaci prášok, vymiešame. Po častiach zapracujeme i medovú masu.
3. Hrozienka, nasekanú kandizovanú kôru, marcipán a džem zmiešame. Formičky postavíme na vymastený plech, do polovice ich naplníme cestom, pridáme vrstvu plnky a napokon doplníme cestom.
4. Medové bomby pečieme v strede rozohriatej rúry (30-35 minút), ešte teplé ich povyberáme z formičiek. Po vychladnutí ich polejeme čokoládovou polevou: čokoládu s tukom rozpúšťame vo vodnom kúpeli pri 60 °C.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Ovocné rezy s Tangom
Sushi domáce
Škvarkový závin
Americké hot- dogy - 12 ks rožkov
Šalát s balkánskym syrom
Fašiangové fánky
Pórová polievka s mäsovými knedlíčkami
Mandľovo-marcipánová roláda
Hermelín plnený orechami
Tortilly - základné cesto