Údené bravčové stehno na grile

Čas prípravy Zložitosť Cena
  45 minút
tento recept pridal(a)
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

400 g údeného bravčového stehna (plát asi 4 cm hrubý)
¼ lyžičky mletého čierneho korenia
3 klinčeky
1 lyžica oleja
1 lyžica sójovej omáčky
1/8 l bieleho vína


Príprava

1. Mäso potrieme mletým čiernym korením, prešpikujeme klinčekmi. Ťažkú liatinovú panvicu rozohrejeme na čo najvyššiu teplotu.

2. Mäso opečeieme z obidvoch strán, ponatierame sójovou omáčkou. Prilejeme víno, toľko, aby dno panvice bolo stále celé zaliate. Prikryjeme a dopekáme.

3. Hotovú šunku krájame priečne cez vlákná, naservírujeme a teplú podáváme.

Mäso nakrájajte na centimetrové plátky a zohrievajte ponorené do vína a sójovej omáčky. Nevarte. Je to rýchlejší i zdravší spôsob prípravy.

Vhodná príloha:
Mierne osolené hrubšie plátky baklažánu po 10 minútach osušte, posypte múkou a z oboch strán opečte na olivovom oleji.

Príprava: 30 minút
Pečenie: 15 minút
Opečenie: stredná teplota
Pečenie: nízká teplota




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Syrové fašírky
Syrové praclíky
Stredomorský zemiakový šalát so žltým melónom
Pikantný šalát so šampiňónom
Sladkokyslá sterilizovaná hliva so zeleninou
Cukety plnené mletým mäsom
Krémová tekvicová polievka
Opité kura na plechovke
Ragú z kuracích pečienok s polentou
Bravčová roláda plnená jablkami a slivkami