Údené bravčové stehno na grile

Čas prípravy Zložitosť Cena
  45 minút
tento recept pridal(a) Rika
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

400 g údeného bravčového stehna (plát asi 4 cm hrubý)
¼ lyžičky mletého čierneho korenia
3 klinčeky
1 lyžica oleja
1 lyžica sójovej omáčky
1/8 l bieleho vína


Príprava

1. Mäso potrieme mletým čiernym korením, prešpikujeme klinčekmi. Ťažkú liatinovú panvicu rozohrejeme na čo najvyššiu teplotu.

2. Mäso opečeieme z obidvoch strán, ponatierame sójovou omáčkou. Prilejeme víno, toľko, aby dno panvice bolo stále celé zaliate. Prikryjeme a dopekáme.

3. Hotovú šunku krájame priečne cez vlákná, naservírujeme a teplú podáváme.

Mäso nakrájajte na centimetrové plátky a zohrievajte ponorené do vína a sójovej omáčky. Nevarte. Je to rýchlejší i zdravší spôsob prípravy.

Vhodná príloha:
Mierne osolené hrubšie plátky baklažánu po 10 minútach osušte, posypte múkou a z oboch strán opečte na olivovom oleji.

Príprava: 30 minút
Pečenie: 15 minút
Opečenie: stredná teplota
Pečenie: nízká teplota




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Paradajkový šalát
Jemný kurací šalát s ananásom
Domáce Rafaelo
Slané koláčiky
Vynikajúce lángoše - príprava cesta aj v pekárničke
Francúzka cibuľová polievka
Jelenie ragú na červenom víne
Bravčové rezne na šampiňónoch
Pikantná zelerová nátierka
Paratha - indický chlieb