Syrové slimáky

Čas prípravy Zložitosť Cena
  60 minút
tento recept pridal(a) bazalka
priemerné hodnotenie receptu

Prísady

300 g polohrubej múky
120 g masla alebo Hery
1 vajce
3 lyžice mlieka
1 lyžička prášku do pečiva
1 lyžička soli

Plnka:
130 g masla
100 g strúhaného syra Niva
100 g strúhaného syra eidam alebo ementál
2 až 4 lyžice mletých orechov alebo mandlí
kúsky orechov na ozdobenie
1 vajce na potretie


Príprava

1. Z múky s práškom do pečiva a soľou, zmäknutého masla, vajca a trošky mlieka vypracujeme husté cesto. Necháme chvíľu v chladničke odpočinúť,potom rozdelíme na dva diely.
2. Jeden diel rozvaľkáme na obdĺžnik asi 20x30 cm, potrieme polovičkou plnky a zvinieme ako roládu. Zabalíme do alobalu a dáme do chladničky opäť dobre vychladnúť. Rovnako spracujeme i druhú časť cesta i náplne.
3. Vychladnutú roládu pokrájame na kolieska o hrúbke asi 3 mm. Kolieska rozložíme na suchý plech, potrieme ich rozšľahaným vajcom a obložíme kúskom orechu alebo nasekanými kúskami mandlí a orechov. Povrch môžeme ešte mierne prisoliť. Pečieme v dobre vyhriatej rúre.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Kakaový medovník
Čokoládovo-višňový nákyp
Bravčové rezne s ananásom
Krémová brokolicová polievka
Hamburské stehno
Placky zo suchého chleba
​Šalát z Hermelínu
Gazdovská polievka
Piškóty v lístkovom ceste
Hermelínová nátierka