Torta Piña Colada

Čas prípravy Zložitosť Cena
  45 minút
tento recept pridal(a) jenny82
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

Cesto:
200 g hladkej múky
3 zarovnané KL Kypriaceho prášku do pečiva
125 g cukru
1 balíček Vanilínového cukru
3 vajcia
100 g rozpusteného a vychladnutého masla alebo margarínu
100 ml mlieka
40 g strúhaného kokosu

Náplň:
ananásový kompót (krúžky, hmotnosť po odkvapkaní asi 490 g)
400 g kyslej smotany alebo tvarohu
150 g bieleho jogurtu
150 ml kokosového mlieka
1 KL rumu
80 g práškového cukru
1 balíček Vanilínového cukru
1 balíček Želatínového stužovača Dr.Oetker
100 ml vlažnej vody

Na ozdobenie:
kokosové lupienky

Tortová forma: 26 cm


Príprava

1. Strúhaný kokos opražíme na panvici na sucho do zlatista.

2. Na cesto premiešame múku s kypriacim práškom a preosejeme do uzatvárateľnej nádoby s objemom asi 3 l. Zmiešame s cukrom, vanilínovým cukrom a opraženým kokosom. Pridáme vajcia, maslo alebo margarín a mlieko. Nádobu pevne uzavrieme vekom. Niekoľkokrát intenzívne potrasieme (celkom 15-30 sekúnd) tak, aby boli všetky prísady dobre premiešané. Všetko ešte premiešame metličkou alebo vareškou tak, aby sme suché prísady odstránili z okraja nádoby a vmiešali do cesta.

3. Cesto naplníme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy. Formu vložíme do rúry a pečieme na 160-180°C.

4. Formu postavíme na kuchynskú mriežku, korpus necháme mierne vychladnúť, potom ho z formy uvoľníme.

5. Na náplň necháme odkvapkať ananásový kompót a plovicu ananásových krúžkov nakrájame na malé kúsky. V mise zmiešame kyslú smotanu alebo tvaroh, jogurt kokosové mlieko, rum, cukor a vanilínový cukor. Želatínový stužovač pripravíme podľa návodu so 100 ml vody, vmiešame do smotanovo-jogurtovej hmoty a dobre premiešame. Nakoniec zľahka vmiešame kúsky ananásu.

6. Okolo korpusu priložíme očistený okraj tortovej formy. Na korpus nanesieme náplň a uhladíme. Vrch torty ozdobíme zvyškom krúžkov ananásu a kokosovými lupienkami. Tortu dáme minimálne na 3 hodiny do chladničky.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Zemiakovo-kapustové placky
Zapekaný karfiol so zeleným hráškom
Bravčové mäso s bazalkou a píniovými orechmi
Syrové Ferrero rocher
Netradičné kokosky
Francúzske zemiaky
Fašiangové šišky
Biskupský chlebík II.
Smotanová štrúdla
Slivkový lekvár so škoricou a rumom