Džem z jahôd a ríbezľovej šťavy

Čas prípravy Zložitosť Cena
  60 minút
tento recept pridal(a) bazalka
priemerné hodnotenie receptu

Prísady

Na 3 poháre po 375 ml

250 ml rýbezľovej šťavy (asi zo 400 g ríbezlí)
750 g umytých a odstopkovaných jahôd
2 KL kyseliny citrónovej
600 g kryštálového cukru
1 Gelfix Extra 2:1 Dr. Oetker


Príprava

1. Ríbezle umyjeme, necháme oschnúť, pomocou odšťavovača získame ríbezľovú šťavu a odmeriame 250 ml. Do hrnca vložíme jahody, šťavu z ríbezlí a kyselinu citrónovú. Cukor zmiešame s Gelfixom, potom všetko spolu premiešame.

2. Všetko za stáleho miešania privedieme do varu a za stáleho miešania varíme minimálne 3 minúty.

3. Uvarenú zmes plníme okamžite až po okraj do pripravených pohárov. Závitové poháre uzavrieme, obrátime a asi 5 minút necháme stáť na viečku.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Anglické rohlíky
Tortilly - základné cesto
Osviežujúca citrónová torta bez pečenia
Medový koláč s jablkami
Šišky s jablkami
Nátierka zo škvarkov
Kuracie stehná s medom
Mexický šalát
Broskyňové kocky
Hovädzie na smotane s hubami