Kuracie prsia s brokolicou a Nivou
Čas prípravy |
Zložitosť |
Cena |
45 minút | | |
tento recept pridal(a) if($row['author_id']=='0') print $row['unreg_name']; else print $row['username'];?>
priemerné hodnotenie receptu
Prísady
350 g brokolice
4 ks kuracích pŕs
200-300g šampiňónov
150 g plesňového syra (Niva)
1-2 strúčiky cesnaku
1 PL sójovej omáčky
2 PL olivového oleja
1 cibuľa
125 g kyslej smotany
250 g smotany na varenie
1 ČL vegety
soľ
mleté čierne korenie
petržlenová vňať na ozdobenie
Príprava
1. Kuracie prsia umyjeme, osušíme a nakrájame na rezance. Mäso okoreníme čiernym korením a vegetou, pridáme prelisovaný cesnak, sójovú omáčku a odložíme do chladničky do druhého dňa.
2. Umytú brokolicu rozoberieme na ružičky a 5 minút povaríme v slanej vriacej vode. Cibuľu pokrájame nadrobno, šampiňóny očistíme a nakrájame na tenké plátky. V panvici (najlepšie vo woku) zohrejeme olej, orestujeme cibuľu a šampiňóny. Pridáme kuracie mäso a 15 minút opekáme, alebo kým nie je dosť opečené.
3. Nakoniec pridáme predvarenú brokolicu, kúsky rozdrobeného plesňového syra, kyslú smotanu a zalejeme sladkou smotanou. Krátko povaríme, kým sa syr neroztopí. Opatrne osolíme, lebo syr je dosť slaný. Na tanieri posypeme petržlenovou vňaťou.
Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:
Kuracie rezy na čínsky spôsobRýchly jablkový koláčHroznový koláčChai LatteVišňový zákusokŠpanielske vtáčikyNiva v šunke a v cestíčkuRestované kuracie pečienkyZaváranie papríkPikantná rybacia nátierka