Hrášková polievka

Čas prípravy Zložitosť Cena
  60 minút
tento recept pridal(a) bosorka13
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

1 vrecko mrazeného hrášku
2 PL masla
2 PL hladkej múky
1 kocka zeleninového bujónu alebo kocka mäsového vývaru
petržlenová vňať


Príprava

1. Mrazený hrášok vysypeme do cedidla, prelejeme teplou vodou a necháme odkvapkať.

2. V hrnci rozohrejeme maslo, vysypeme múku a upražíme svetlú zápražku. Zalejeme ju 1 ¼ l vody, premiešame alebo prešľaháme a privedieme do varu. Vysypeme odkvapkaný hrášok, pridáme kocku bujónu alebo kocku mäsového vývaru a varíme asi 10 minút.

3. Polievku dochutíme soľou alebo polievkovým korením, jemne nakrájanou petržlenovou vňaťou a podávame s kockami žemle opraženými na masle.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Chutný bazový sirup
Podhradské kapsičky
Syrové trubičky
Čínsky šalát z hlávkovej kapusty
Insalata Caprese - Caprese šalát
Paradajkovo-tuniakový šalát
Coleslaw šalát
Koktail - Harvey Wallbanger
Zbojnícke ražniči
Bulharská nátierka