200 g tuku
130 g práškového cukru
3 žĺtky
2-3 PL bieleho jogurtu
400 g polohrubej múky
1/2 balíčku prášku do pečiva
tuk na vymazanie plechu
Náplň:
1 kg jabĺk
500 g mäkkého tvarohu
1 pudingový prášok s vanilkovou príchuťou
150 g práškového cukru
hrozienka
vlašské orechy
3 bielky
Príprava
1. Zmäknutý tuk, cukor, žĺtky, jogurt a múku zmiešame s práškom do pečiva a vypracujeme vláčne cesto. Dve tretiny cesta vyvaľkáme na plát a prenesieme na tukom vymazaný plech. Zvyšné cesto dáme na chvíľku do mrazničky.
2. Cesto na plechu potrieme náplňou a povrch posypeme nahrubo nastrúhaným vychladeným cestom. Vložíme do predhriatej rúry a pri teplote 180 °C upečieme.
3. Príprava náplne: Jablká nahrubo nastrúhame, zmiešame s tvarohom, pudingovým práškom, cukrom, hrozienkami a posekanými orechami. Nakoniec vmiešame tuhý sneh z bielkov.