Kysnutý koláč s Nutellou

Čas prípravy Zložitosť Cena
  150 minút
tento recept pridal(a) mamina
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

500 g hladkej múky
štipka soli
50 g curu
1 vajce
1 žĺtok
2 dl šľahačkovej smotany
1 dl mlieka
20 g čerstvého droždia
1 bal. vanilkového cukru, alebo ČL vanilkovej arómy
cca 250-300 g Nutelly
1 vajce na potretie
mandľové lupienky alebo sekané orechy na posypanie


Príprava

1. Pomiešame múku, mlieko, šľahačkovú smotanu, soľ, cukor, vanilkový cukor, vajcia a droždie pomiešame a dôkladne vymiesime. Zaryjeme a necháme kysnúť 30 minút.

2. Cesto vyklopíme na pomúčenú dosku a rozdelíme na 16 častí. Malé bochníky necháme 15 minút odpočívať. Potom bochníčky rozvaľkáme na malé placky, do stredu položíme za väčšiu čajovú lyžičku Nutelly a vytvarujeme guľky.

3. Na spodok vymastenej alebo papierom na pečenie vyloženej hranatej formy poukladáme vedľa seba 10 guliek, zvyšných 6 ks poukladáme do jedného radu na vrch. Zakryjeme čistou utierkou a necháme podkysnúť, kým sa nám zohreje rúra.

4. Zapneme rúru na 180 stupňov. Keď sa rúra zohreje, koláč potrieme rozšľahaným vajcom a posypeme mandľovými lupienkami, vložíme do rúry a pečieme cca 30 minút, kým nebude mať peknú zlatohnedú farbu.

5. Po upečení necháme vo forme chladnúť asi 10 minút, potom upečený koláč vyklopíme a na mriežke necháme úplne vychladnúť.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Triolade nepečené rezy
B​alk​á​nsky syr pe​č​en​ý v alobale
Šunkovo-syrové cestoviny
Plnka ako príloha k pečenej hydine
Maslovo-syrové slané pečivo
Rezne z Nivy
Chalupársky zemiakový guláš
Bublanina
Šalát s rukolou a so sušenými paradajkami
Syrové rožky z mäkkého, jogurtového cesta - hrnčekové
PRIHLÁSENIE