Morčací guláš

Čas prípravy Zložitosť Cena
  90 minút
tento recept pridal(a) bazalka
priemerné hodnotenie receptu

Prísady

1 kg morčacích pŕs
1 kg cibule
2 strúčiky cesnaku
2 feferónky
2 biele papriky
300 ml vývaru
olej, alebo masť
soľ, mleté čierne korenie, majoránka
1 PL mletej červenej papriky
chlieb (múka, škrobová múčka) na zahustenie


Príprava

1. Morčacie prsia opláchneme, osušíme a pokrájame na väčšie kocky. Z papriky a z feferónov odstránime jadierka a pokrájame ich na rezance. Cibuľu očistíme a pokrájame na kocky.

2. Na rozpálenom oleji orestujeme cibuľu do sklovita. Pridáme mäso a opražíme. Pridáme soľ, mletú červenú papriku, mleté čierne korenie, rascu, pretlačený cesnak a feferónky. Premiešame a zalejeme vývarom a varíme pod pokrývkou.

3. Keď je mäso skoro mäkké, pridáme pokrájanú bielu papriku, majoránku. Šťavu zahustíme buď nastrúhaným starším chlebom, alebo lyžičkou škrobovej múčky rozmiešanej v troche studenej vody. Premiešame a ešte chvíľu podusíme.

Ako prílohu podávame čerstvý chlieb, ryžu alebo cestoviny.

Guláš môžeme zahustiť aj cuketou, a to tak, že cuketu nakrájame na kocky a pridáme k mäsu ešte pred tým, ako ho zalejeme vývarom. Cuketa sa počas dusenia celkom rozvarí a zahustí šťavu, ktorú už potom dodatočne netreba zahusťovať.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Pikantná nátierka
Výborné kuracie rezne v jogurtovej marináde
Zemiakovo-kapustové placky
Bačovská pochúťka
Chuťovky s tatárskym biftekem
Káva Pompadour
Rotterdamské rezy
Cesnaková nátierka s tymiánom a brusnicami
Šunkové závitky zapečené so syrom
Praclíky s rumom