Morčací guláš
Čas prípravy |
Zložitosť |
Cena |
![](/images/clock60.gif) 90 minút | ![](/images/ladle.gif) ![](/images/ladle.gif) ![](/images/ladle.gif) ![](/images/ladle2.gif) ![](/images/ladle2.gif) | ![](/images/coin.gif) ![](/images/coin.gif) ![](/images/coin.gif) ![](/images/coin2.gif) ![](/images/coin2.gif) |
tento recept pridal(a) if($row['author_id']=='0') print $row['unreg_name']; else print $row['username'];?>
priemerné hodnotenie receptu
Prísady
1 kg morčacích pŕs
1 kg cibule
2 strúčiky cesnaku
2 feferónky
2 biele papriky
300 ml vývaru
olej, alebo masť
soľ, mleté čierne korenie, majoránka
1 PL mletej červenej papriky
chlieb (múka, škrobová múčka) na zahustenie
Príprava
1. Morčacie prsia opláchneme, osušíme a pokrájame na väčšie kocky. Z papriky a z feferónov odstránime jadierka a pokrájame ich na rezance. Cibuľu očistíme a pokrájame na kocky.
2. Na rozpálenom oleji orestujeme cibuľu do sklovita. Pridáme mäso a opražíme. Pridáme soľ, mletú červenú papriku, mleté čierne korenie, rascu, pretlačený cesnak a feferónky. Premiešame a zalejeme vývarom a varíme pod pokrývkou.
3. Keď je mäso skoro mäkké, pridáme pokrájanú bielu papriku, majoránku. Šťavu zahustíme buď nastrúhaným starším chlebom, alebo lyžičkou škrobovej múčky rozmiešanej v troche studenej vody. Premiešame a ešte chvíľu podusíme.
Ako prílohu podávame čerstvý chlieb, ryžu alebo cestoviny.
Guláš môžeme zahustiť aj cuketou, a to tak, že cuketu nakrájame na kocky a pridáme k mäsu ešte pred tým, ako ho zalejeme vývarom. Cuketa sa počas dusenia celkom rozvarí a zahustí šťavu, ktorú už potom dodatočne netreba zahusťovať.
Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:
Marinované kotletyPečené kura s plnkouBeigli -tradičný maďarský vianočný závin podľa LimaryMousse z bielej čokolády s malinamiBalkánsky pekáčFašiangové fánkyŠalát s balkánskym syromSyrové rohlíčky s cesnakomKokosová torta s bielou čokoládouKura pečené s citrusovými plodmi