4 vajcia
120 g krupicového cukru
200 g polohrubej múky
hrsť posekaných orechov
hrsť hrozienok
1 lyžička prášku do pečiva
4 lyžice oleja
4 lyžice horúcej vody
1 vanilkový cukor
tuk a hrubá múka na formu
Príprava
1. Žĺtky šľaháme a cukrom, pridáme olej, po lyžiciach horúcu vodu a po chvíli múku s práškom do pečiva, orechy a umyté a vopred v rume namočené hrozienka.
2. Formu na baránka silne vymastíme tukom a vysypeme hrubou múkou, cesto vlejeme do spodnej polovice, priklopíme vrchným dielom, vložíme do vopred vyhriatej rúry a pečieme asi 40 minút pri 180°C. Kto nemá s pečením baránka skúsenosti, mal by v polovici pečenia zobrať vrchný diel a skontrolovať prepečenie. Potom však opäť strarostlivo priklopiť a dopiecť.
3. Dozlatista upečeného baránka opatrne vyklopíme, postavíme na oválnu misu alebo na lopárik, pocukrujeme a nezabudneme na červenú mašličku okolo krku.