Veľkonočný baránok

Čas prípravy Zložitosť Cena
  60 minút
tento recept pridal(a) bosorka13
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

4 vajcia
120 g krupicového cukru
200 g polohrubej múky
hrsť posekaných orechov
hrsť hrozienok
1 lyžička prášku do pečiva
4 lyžice oleja
4 lyžice horúcej vody
1 vanilkový cukor
tuk a hrubá múka na formu


Príprava

1. Žĺtky šľaháme a cukrom, pridáme olej, po lyžiciach horúcu vodu a po chvíli múku s práškom do pečiva, orechy a umyté a vopred v rume namočené hrozienka.

2. Formu na baránka silne vymastíme tukom a vysypeme hrubou múkou, cesto vlejeme do spodnej polovice, priklopíme vrchným dielom, vložíme do vopred vyhriatej rúry a pečieme asi 40 minút pri 180°C. Kto nemá s pečením baránka skúsenosti, mal by v polovici pečenia zobrať vrchný diel a skontrolovať prepečenie. Potom však opäť strarostlivo priklopiť a dopiecť.

3. Dozlatista upečeného baránka opatrne vyklopíme, postavíme na oválnu misu alebo na lopárik, pocukrujeme a nezabudneme na červenú mašličku okolo krku.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Zemiakový guláš so zeleninou
Restované kuracie pečienky
Mäsové ražniči s pikantnou omáčkou
Zemiaky zapečené s nivou
Vyprážané syrové guľky
Čerešne alebo višne do štrúdle alebo koláčov (nasurovo)
Bravčové ragú na bakonský spôsob
Cibuľový zemiakový šalát
Osviežujúca citrónová torta bez pečenia
Jahodovo-pomarančový džem
PRIHLÁSENIE