Lahodná slepačia polievka s estragónom

Čas prípravy Zložitosť Cena
  120 minút
tento recept pridal(a) mamina
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

6 PL oleja
1 cibuľa
50 dkg mäsa z mladej sliepky
20 väčšie mrkvy
1 väčší petržlen
20 dkg zeleného hrášku
20 dkg zelenej fazuľky
petržlenová vňať
1,5 dl smotany na varenie
3-4 PL kukuričného škrobu alebo hladkej múky
cca 1 Pl octu
1 ČL sušeného estragónu (t.j. palina dračia)
soľ
mleté čierne korenie


Príprava

1. Cibuľu pokrájame nadrobno a na oleji orestujeme do sklovita. Očistenú mrkvu pokrájame na kolieska a pridáme k cibuli. Trochu opražíme, aby potom polievka mala peknú farbu.

2. Pridáme vykostené, na kocky nakrájané mäso, pridáme aj kosti a kožu, ktoré potom pred podávaním odstránime z polievky. Krátko pražíme ďalej, aby sa póry mäsa uzavreli, mäso zostane ščavnatejšie. Pridáme aj očistený, pokrájaný petržlen a ostatnú zeleninu. Prilejeme asi 2,5-3 litre vody a pod pokrievkou varíme, kým mäso aj zelenina zmäkne. Z polievky vyberieme kosti aj kožu.

3. Do hladka vymiešame smotanu so škrobom, prilejeme do polievky, pridáme estragón, osolíme, okorenímea prevaríme. Hotovú polievku odstavíme a dochutíme octom.

Túto polievku môžeme uvariť aj z morčacieho alebo z teľacieho mäsa. Keď na zahustenie použijeme kukuričný škrob namiesto múky, dostaneme bezlepkovú polievku.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Chladená čokoládová pena
Polievka ragú z hydinových drobkov
Pstruh na liptovský spôsob
Zapékané cestoviny s mletým mäsom
Mafiny s jablkami
Plzeňský guláš
Vyprážané syrové halušky
Pečená debrecínska
Šalát na letnú večeru
Miešaný šalát s morčacím mäsom