Flambované banány

Čas prípravy Zložitosť Cena
  30 minút
tento recept pridal(a)
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

4 banány
1 PL oleja
1 PL kryštálového cukru
0,5 dl ovocného destilátu na flambovanie
2 PL postrúhanej čokolády
1,5 dl šľahačkovej smotany
1 ČL práškového cukru
ríbezle (čerstvé alebo zavárané alebo mrazené)


Príprava

1. Banány ošúpeme. Do rozohriateho oleja dáme cukor a za stáleho miešania ho necháme skaramelizovať. Pridáme banány a opražíme ich zo všetkých strán. Ovocný destilát zohrejeme, polejeme ním banány, zapálime, necháme vyhorieť, odstavíme a posypeme postrúhanou čokoládou.

2. Banány preložíme na taniere, vychladnuté ozdobíme šľahačkou ušľahanou s práškovým cukrom a navrch dáme ríbezle.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Broskyňové mafiny
Americká bábovka
Hovädzie na smotane s hubami
Anglické rohlíky
Biskupský chlebík II.
Mrkvovo-zemiakový šalát s kozím syrom
Jemný kurací šalát s ananásom
Čerešňová torta z krehkého cesta
Ovocné rezy s Tangom
Beigli -tradičný maďarský vianočný závin podľa Limary