Marinované kotlety

Čas prípravy Zložitosť Cena
  60 minút
tento recept pridal(a)
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

2 plátky bravčového karé asi 3 cm hrubé asi po 300g
2 strúčiky cesnaku
1 červená štipľavá paprička
½ ČL tymianu
½ ČL rozmarínu
1 lístok šalvie
2 PL nadrobno nasekanej petržlenovej vňate
6 PL olivového oleja


Príprava

1. Plátky mäsa pri kosti asi do hĺbky 1 cm narežeme tak, aby sme nepoškodili červené mäso.

2. Cesnak očistíme a nakrájame nadrobno. Štipľavú papričku zbavíme jadier a pokrájame ju na kolieska.

3. Cibuľu i papričku zmiešame s bylinkami a olejom, do tejto zmesi naložíme mäso. Skladujeme prikryté, marinujeme 1-2 dni a otáčame asi dvakrát denne.

4. Mäso vyberieme z marinády. Olej z marinády scedíme a panvicu, rozpálime. Pláty mäsa opečieme z oboch strán.

5. Mäso po 15 minútach osolíme, koreniny z marinády pridáme do horúceho oleja a všetko spolu opekáme. Mäso vyberieme, výpek nastavíme troškou vody. Dochutíme, prelejeme cez mäso.

Podávame s ryžou alebo opekanými zemiakmi.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Viedenská roštenka
Zapečená treska s jablkovým chrenom
Dusené pečené hovädzie mäso na hubách
Fazuľová polievka s klobásou
Roštenky z daniela na švédsky spôsob
Toskánska zeleninová polievka
Pomarančová omáčka s brusnicami
Pečená bravčová pečienka s jablkami
Smotanová torta – malá
Hruškový koláč s mandľami