2 plátky bravčového karé asi 3 cm hrubé asi po 300g
2 strúčiky cesnaku
1 červená štipľavá paprička
½ ČL tymianu
½ ČL rozmarínu
1 lístok šalvie
2 PL nadrobno nasekanej petržlenovej vňate
6 PL olivového oleja
Príprava
1. Plátky mäsa pri kosti asi do hĺbky 1 cm narežeme tak, aby sme nepoškodili červené mäso.
2. Cesnak očistíme a nakrájame nadrobno. Štipľavú papričku zbavíme jadier a pokrájame ju na kolieska.
3. Cibuľu i papričku zmiešame s bylinkami a olejom, do tejto zmesi naložíme mäso. Skladujeme prikryté, marinujeme 1-2 dni a otáčame asi dvakrát denne.
4. Mäso vyberieme z marinády. Olej z marinády scedíme a panvicu, rozpálime. Pláty mäsa opečieme z oboch strán.
5. Mäso po 15 minútach osolíme, koreniny z marinády pridáme do horúceho oleja a všetko spolu opekáme. Mäso vyberieme, výpek nastavíme troškou vody. Dochutíme, prelejeme cez mäso.