Šťaveľový prívarok (šóška)
Čas prípravy |
Zložitosť |
Cena |
30 minút | ![](/images/ladle.gif) ![](/images/ladle.gif) ![](/images/ladle2.gif) ![](/images/ladle2.gif) ![](/images/ladle2.gif) | ![](/images/coin.gif) ![](/images/coin.gif) ![](/images/coin2.gif) ![](/images/coin2.gif) ![](/images/coin2.gif) |
tento recept pridal(a) if($row['author_id']=='0') print $row['unreg_name']; else print $row['username'];?>
priemerné hodnotenie receptu
![](/thumb.php?path=/dobroty/images/meals/1349image1.jpg&w=120)
Prísady
500 g šťaveľových listov
2,5 dl šľahačkovej smotany alebo smotany na varenie
1 strúčik cesnaku, príp. trochu sušeného cesnaku
2 PL masla
2 PL hladkej múky
štipka cukru
soľ
Príprava
1. Šťaveľové listy umyjeme, nakrájame na rezance.
2. Dve polievkové lyžice masla roztopíme, pridáme múku a urobíme svetlú zápražku. Pridáme roztlačený cesnak, keď zacítime cesnakovú vôňu, zápražku stiahneme z ohňa.
3. Pridáme nakrájaný šťaveľ a premiešame. Prilejeme smotanu, dobre rozmiešame, osolíme, ochutíme štipkou cukru a vrátime na oheň. Za stáleho miešania varíme, kým nám prívarok trochu nezhustne.
Podávame s varenými vajcami, s volským okom, príp. s vareným alebo pečeným údeným mäsom, so špekáčkami, s fašírkou atď.
Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:
Cviklovo-rukolový šalát s parmezánomFarizejská kávaBravčové stehno dusené v mliekuJemný bratislavský šalátKrálik na šampiňónochKotlíkový gulášVyprážané syrové haluškyČokoládový tart so slaným karamelomPlnka ako príloha k pečenej hydineCukety plnené mletým mäsom