Šťaveľový prívarok (šóška)
Čas prípravy |
Zložitosť |
Cena |
30 minút | | |
tento recept pridal(a) if($row['author_id']=='0') print $row['unreg_name']; else print $row['username'];?>
priemerné hodnotenie receptu
Prísady
500 g šťaveľových listov
2,5 dl šľahačkovej smotany alebo smotany na varenie
1 strúčik cesnaku, príp. trochu sušeného cesnaku
2 PL masla
2 PL hladkej múky
štipka cukru
soľ
Príprava
1. Šťaveľové listy umyjeme, nakrájame na rezance.
2. Dve polievkové lyžice masla roztopíme, pridáme múku a urobíme svetlú zápražku. Pridáme roztlačený cesnak, keď zacítime cesnakovú vôňu, zápražku stiahneme z ohňa.
3. Pridáme nakrájaný šťaveľ a premiešame. Prilejeme smotanu, dobre rozmiešame, osolíme, ochutíme štipkou cukru a vrátime na oheň. Za stáleho miešania varíme, kým nám prívarok trochu nezhustne.
Podávame s varenými vajcami, s volským okom, príp. s vareným alebo pečeným údeným mäsom, so špekáčkami, s fašírkou atď.
Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:
Poľovnícka polievka s kuriatkamiKuracie Gordon BluePlnené tortilyJablkový pájKrémová šampiňónová polievkaPikantná syrová roládaBielkove orechovo čokoládové rezyRíbezle s jablkamiZemiakové pirohy plnené údeným kuracím mäsomChutné kuracie prsia