Jahodovo-pomarančový džem

Čas prípravy Zložitosť Cena
  30 minút
tento recept pridal(a) bazalka
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

Na 3 poháre po 375 ml

600 g umytých a očistených jahôd
400 ml pomarančovej šťavy (cca z 5 pomarančov)
2 KL kyseliny citrónovej
1 želírovací cukor Extra 2:1 Dr. Oetker


Príprava

1. Umyté jahody roztlačíme a zmiešame v hrnci s pomarančovou šťavou, kyselinou citrónovou a želírovacím cukrom.

2. Všetko za stáleho miešania privedieme do varu a za stáleho miešania varíme minimálne 3 minúty.

3. Uvarenú zmes plníme okamžite až po okraj do pripravených pohárov. Závitové poháre uzavrieme, obrátime a asi 5 minút necháme stáť na viečku.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Pikantné čili
Karé s kuriatkami
Jablkové mafiny
Tvarohový koláč – nie sladký
Kuracie prsia v smotanovej marináde so strúhanými zemiakmi
Francúzska cibuľačka s údeným mäsom
Kapustové rezy s mletým mäsom
Kysnutý koláč s nutellovou plnkou
Holandské chlebíčky
Marinované kotlety