Zapekané kuracie kúsky
Čas prípravy |
Zložitosť |
Cena |
90 minút | | |
tento recept pridal(a) if($row['author_id']=='0') print $row['unreg_name']; else print $row['username'];?>
priemerné hodnotenie receptu
Prísady
600g kuracích rezňov
2 cibule
4 paradajky
200 g šampiňónov
200 g tvrdého syra
100 g anglickej slaniny
100 g kuracích pečeňov
50 g masla
mleté čierne korenie
sladká paprika
soľ
Príprava
1. Kuracie mäso opláchneme, osušíme, nakrájame na väčšie kúsky (asi 3 až 4 na jednu porci) a opražíme na masle alebo na oleji. Vyberieme, dáme na bok a na vo výpeku rýchlu oražíme aj kuracie pečene.
2. Zapekaciu misku vymažeme kúskom masla. Cibuľu očistíme a nakrájame na kolieska, anglickú slaninu na širšie pásiky, paradajky a šampiňóny nakrájame na plátky. Tieto suroviny premiešame a vložíme do zapekacej misky, jemne osolíme a necháme trochu zapiecť v rúre, až zmes zmäkne.
3. Potom pridáme kúsky opečeného kuracieho mäsa a pečene, okoreníme čiernym korením a sladkou paprikou, ľahko premiešame a povrch posypeme nahrubo nastrúhaným syrom. Zapekáme v rúre až syr vytvorí zlatú kôrku.
Podávame s bielym pečivom alebo zemiakovou kašou, príp. varenou ryžou.
Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:
Krehký chlebíček s pomarančovou kôrouKrabia nátierka II.Kubánsky rezMexický šalátKrémová špargľová polievka "extra"Netradičné kokoskySushi domáceVeľkonočný vajíčkový šalátNakladaná kapia paprika v olejiŠťavnaté pečené mäso