Plnené tortily

Čas prípravy Zložitosť Cena
  60 minút
tento recept pridal(a) bazalka
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

Cesto:
2 hrnčeky hladkej múky
50 g masti
1/2 hrnčeka vlažnej vody
soľ

Plnka:
500 g kuracích pŕs
3 lyžice oleja
5 lyžíc sójovej omáčky
soľ, čierne korenie
korenie gyros (alebo ľubovoľné obľúbené korenie)
pol hlávky čínskej kapusty
niekoľko paradajok
cibuľa
kyslá pochúťková smotana ochutená soľou, č. korením a
bylinkami
(prípadne tatárska omáčka)


Príprava

1. Na doske zmiešame múku so soľou. V prostriedku urobíme dieru, okolo diery poukladáme kúsky masti, do dierky nalejeme vodu. Najprv vidličkou a potom rukami vypracujeme tuhé vláčne cesto. Miesime tak dlho, kým sa nezačnú robiť na povrchu cesta bublinky.

2. Cesto rozdelíme na 12 rovnakých kúskov a každý rozvaľkáme na kruh hrúbky 1 mm. Rozohrejeme suchú panvicu. Na rozpálenou panvicu dávame po jednej placke a opekáme z každej strany asi 10 sekúnd. Na tortilách sa začnú robiť pľuzgieriky, jch povrch môže zhnednúť (ale nie celá placka!). Upečené tortily naplníme plnkou.

3. Umyté a usušené mäso nakrájame na kocky, premiešame s olejom, omáčkou a korením a necháme do druhého dňa v chladničke. Upečieme na panvici podlejeme troškou vody a dusíme do zmäknutia. Na tortilu dáme kôpku mäsa, trochu zeleniny, smotany a zabalíme.

4. Tortily môžeme plniť i inak upraveným mäsom, inou zeleninou a iným dresingom, fantázii sa medze nekladú.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Syrové fašírky
Vaječná nátierka s cesnakom
Zabíjačková pečienka s opekanými novými zemiakmi
Toastová roláda
Mrkvový šalát ako príloha
Smotanová boscaiola
Teplé chlebíčky so salámou
Orechovo-kávový zákusok
Plnená dvojfarebná mäsová roláda
Rolované kura