Slané koláčiky
Čas prípravy |
Zložitosť |
Cena |
60 minút | ![](/images/ladle.gif) ![](/images/ladle.gif) ![](/images/ladle2.gif) ![](/images/ladle2.gif) ![](/images/ladle2.gif) | ![](/images/coin.gif) ![](/images/coin.gif) ![](/images/coin2.gif) ![](/images/coin2.gif) ![](/images/coin2.gif) |
tento recept pridal(a) if($row['author_id']=='0') print $row['unreg_name']; else print $row['username'];?>
priemerné hodnotenie receptu
Prísady
250 g rastlinného tuku na pečenie
350 g polohrubej múky
1 balíček prášku do pečiva
2 ČL soli
2 kocky topeného syra
3 ČL pochúťkovej smotany
2 žĺtky
2 bielky na potretie
sezamové semienka, mak, mletá červená paprika, strúhaný tvrdý syr na ozdobu
Príprava
1. Z múky, prášku do pečiva, tuku, topeného syra, zo soli, žĺtkov a smotany vymiesime cesto. Rozvaľkáme ho na pomúčenej doske a vykrajujeme rôzne tvary drobnými formičkami.
2. Potrieme bielkom, poukladáme na plech posypeme niektoré sezamom, iné makom, červenou paprikou a strúhaným syrom. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov dozlatista.
Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:
Encián (syr s bielou plesňou) v lístkovom cesteMramorová bábovkaSyrové tyčinkyZelené rezance so šampiňónmiTaštičky so slivkovým lekváromRíbezľový džemVyprážané syrové guľkyPikantné rezy s jogurtomWrap so špenátomRotterdamské rezy