Vianočná štrúdla

Čas prípravy Zložitosť Cena
  90 minút
tento recept pridal(a)
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

370 g hladkej múky
3 vajcia
1 kyslú smotanu
so%l
svetlú zápražku z múky a masti
jablková plnka


Príprava

1. Z múky, smotany a vajec vypracujeme hladké cesto. Z masti a hladkej múky si pripravíme svetlú zápražku.

2. Cesto vyvaľkáme, potrieme zápražkou, zrolujeme do rolády a necháme pol hodinu odpočinúť.

3. Potom cesto rozdelíme na tri časti, vyvaľkáme, klasicky naplníme jablkovou plnkou a upečieme.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Koktail - Tequila Sunrise
Rigoletto rezy
Kapustový šalát Coleslaw so šunkou
Smotanová štrúdla
Jelenie ragú na červenom víne
Medové rezy
Broskyňovo-marhuľový džem s malinami (aj pre diabetikov)
Mozartova torta famózna
Huby v sladkokyslom náleve
Maďarský guláš s kyslou kapustou