Vianočná štrúdla

Čas prípravy Zložitosť Cena
  90 minút
tento recept pridal(a) bazalka
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

370 g hladkej múky
3 vajcia
1 kyslú smotanu
so%l
svetlú zápražku z múky a masti
jablková plnka


Príprava

1. Z múky, smotany a vajec vypracujeme hladké cesto. Z masti a hladkej múky si pripravíme svetlú zápražku.

2. Cesto vyvaľkáme, potrieme zápražkou, zrolujeme do rolády a necháme pol hodinu odpočinúť.

3. Potom cesto rozdelíme na tri časti, vyvaľkáme, klasicky naplníme jablkovou plnkou a upečieme.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Cuba Libre
Cesnakovo-syrová nátierka
Fusilli s hovädzím mäsom a hubami
Gazdovská polievka
Salát z čínskej kapusty so zeleninou a cesnakom
Bravčové stehno na belehradský spôsob
Plnený baklažán s bravčovým mäsom
Bazový sirup karamelový
Rezance pani uhliarky
Hruškový závin so slivkami