Carbonara – talianske cestoviny

Čas prípravy Zložitosť Cena
  45 minút
tento recept pridal(a) bazalka
priemerné hodnotenie receptu

Prísady

50 dkg cestovín (farfalle, penne, makaróny, špagety…)
8 plátkov oravskej slaniny
4 vajcia
5 dkg strúhaného parmezánu
3 dl šľahačkovej smotany
soľ
mleté čierne alebo biele korenie


Príprava

1. Slaninu pokrájame na rezance a usmažíme.
2. Vidličkou rozšľahané vajcia pomiešame so smotanou, syrom a slaninou.
3. Primiešame uvarené cestoviny a všetko spolu varíme na miernom ohni ešte asi 1 minútu, kým nám omáčka nezhustne. Ihneď podávame.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Americké krehké bábovičky s tekutým stredom
Cesto na kysnutý koláč z celozrnnej múky
Čínska ostro-kyslá polievka a la Era
Čertova nátierka
Zemiakové pirohy plnené údeným kuracím mäsom
Bravčová panenka s omáčkou z červeného korenia
Pohánkové palacinky
Chutný bazový sirup
Višňovo-maková torta
Lasaňové rolky so šunkou, kuracím mäsom a oravskou slaninou
PRIHLÁSENIE