Carbonara – talianske cestoviny

Čas prípravy Zložitosť Cena
  45 minút
tento recept pridal(a) bazalka
priemerné hodnotenie receptu

Prísady

50 dkg cestovín (farfalle, penne, makaróny, špagety…)
8 plátkov oravskej slaniny
4 vajcia
5 dkg strúhaného parmezánu
3 dl šľahačkovej smotany
soľ
mleté čierne alebo biele korenie


Príprava

1. Slaninu pokrájame na rezance a usmažíme.
2. Vidličkou rozšľahané vajcia pomiešame so smotanou, syrom a slaninou.
3. Primiešame uvarené cestoviny a všetko spolu varíme na miernom ohni ešte asi 1 minútu, kým nám omáčka nezhustne. Ihneď podávame.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Kura na zemiakovej placke
Fašiangové šišky
Viedenská roštenka
Zemiakové placky
Fašírka so syrom a pšenom
Mäsové ražniči s pikantnou omáčkou
Babičkina jablková štrúdla
Ríbezľové želé s rozmarínom
Bábovka bez vajec a bez mlieka
Roláda z mletého mäsa s vajíčkom