Torta z hydinového mäsa

Čas prípravy Zložitosť Cena
  60 minút
tento recept pridal(a) bazalka
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

500 g hydinového mäsa bez kostí
olej
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
500 g zemiakov
2 vajcia
1 lyžica hladkej múky
0,5 dl mlieka
soľ
mleté čierne korenie
150 g masla
2 lyžice kečupu


Príprava

1. Hydinové mäso pokrájame na kocky a opražíme na rozohriatom oleji. Osolíme, okoreníme, pridáme očistenú nadrobno pokrájanú cibuľu, pretlačený cesnak a krátko podusíme.
2. Okrúhlu tortovú formu vyložíme alobalom a na dno uložíme podusené hydinové mäso.
3. Zemiaky roztlačíme, pridáme rozšľahané vajcia, mlieko premiešané s hladkou múkou, osolíme a peemiešame. Zemiakovú kašu vylejeme na hydinové mäso, zarovnáme a dáme piecť. Počas pečenia natrieme niekoľkokrát olejom.
4. Upečenú tortu vyberieme z formy, uložíme na tanier, ozdobíme vyšľahaným maslom s kečupom a podávame.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Tortilly s kuracím mäsom
Fašírka so syrom a pšenom
Plnka ako príloha k pečenej hydine
Zapečkané palacinky s tvarohom
Banánový Bebe zákusok nepečený
Celozrnné muffiny
Cukety plnené mletým mäsom
Pohánkové palacinky
Bačovská pochúťka
Lievance s citrónovým krémom