Dunajské vlny

Čas prípravy Zložitosť Cena
  90 minút
tento recept pridal(a) bazalka
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

200 g masla
3 lyžice kakaa
200 g práškového cukru
5 vajec
2 PL rumu
300 g polohrubej múky
2 čajové lyžičky kypriaceho prášku do pečiva
680 g vykôstkovaných višní

Krém:
1 vanilkový pudingový prášok
5 dl mlieka
40 g cukru
125 g masla

Poleva:
75 g tmavej čokolády
60 g masla


Príprava

1. Maslo vymiešame s práškovým cukrom do peny. Pri stálom šľahaní po jednom pridávame celé vajcia a 1 PL rumu. Potom pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom. Zmiešame.

2. Polovicu cesta vylejeme na maslom vymazaný plech. Do druhej polovice pridáme kakao a ďalšiu lyžicui rumu. Premiešame a natrieme na svetlé cesto.

3. Vykôstkované višne rozdelíme na cesto a zľahka pritlačíme. Cesto vložíme do vyhriatej rúry a pečieme asi 20 až 30 minút pri 180 stupňoch.

4. Krém: pudingový prášok rozmiešame v mlieku. Za stáleho miešania uvaríme puding, necháme ho vychladnúť. Zmäknuté maslo vymiešame s cukrom a po lyžiciach pridávame do vychladnutého pudingu.

5. Na vychladnuté cesto rozotrieme krém a koláč odložíme do chladničky stuhnúť. Po stuhnutí ho polejeme polevou.

6. Poleva: na miernom ohni rozpustíme maslo s čokoládou. Pri stálom miešaní vymiešame dohladka. Necháme vychladnúť a natrieme na vychladnutý krém.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Rýchly kapustový šalát
Kura so sladkou chilli omáčkou
Jablková nepečená torta
Jarná kalerábová polievka s mäsovými knedličkami
Ruské vajce
Zapečená treska s jablkovým chrenom
Bravčové medailónky s vínovou omáčkou
Cukety plnené mletým mäsom
Červená šošovica s klobásovými čipsami
Viedenský zákusok
PRIHLÁSENIE