Sladkokyslé kuracie prsia z rúry

Čas prípravy Zložitosť Cena
  60 minút
tento recept pridal(a) zuzka
priemerné hodnotenie receptu

Prísady

3 - 4 celé kuracie prsia
soľ, mleté čierne korenie
1 šálka kukuričného alebo zemiakového škrobu
2 vajcia
olej na pečenie

Omáčka:
10 dkg hnedého cukru
4 PL kečupu
0,8 dl octu
3 PL sójovej omáčky
1 veľká PL marhuľového lekváru


Príprava

1. Kuracie prsia umyjeme, pokrájame na väčšie kocky, osolíme, okoreníme. Obalíme v maizene a potom v rozšľahanom vajci. Do vajec môžeme zamiešať sezamové semiačka.

2. Obalené kuracie kúsky prudko opečieme, 1-2 minúty zo všetkých strán a poukladáme ich do zapekacej misy.

3. Suroviny na omáčku dobre pomiešame a polovicu nalejeme na mäso, premiešame a vložíme do vyhriatej rúry na 180 stupňov. Pečieme 30 minút.

4. Medzi tým druhú polovicu omáčky povaríme a za 5-6 minút trochu zahustíme. Hotovou omáčkou polejeme upečené mäso a podávame s ryžou.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Viedenský zákusok
Cesnaková omáčka
Vaječný koňak
Maďarská nátierka
Sladkokyslá sterilizovaná hliva so zeleninou
Čínska polievka
Pistáciovo-mandľové alebo makové rezy (jedno cesto dve chute)
Syrové rohlíčky s cesnakom
Vyprážaný Hermelín so šampiňóvou plnkou
Zelerová nátierka