Pikantné kuracie prsia so zeleninou

Čas prípravy Zložitosť Cena
  45 minút
tento recept pridal(a) zuzka
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

600 g kuracích pŕs
1 ČL soli
1 PL medu
1 ČL mletej červenej papriky sladkej
1/4 ČL mletej červenej papriky pálivej, alebo chilli
1,5 ČL karí korenia
2 PL sójovej omáčky + 1 PL na zeleninu
1 PL sójovej omáčky sladkej + 1 PL na zeleninu
1 PL oleja
1 ČL citrónovej šťavy
2 PL kečupu
500 g zeleniny - baby karotka, zelená fazuľka, zelený hrášok


Príprava

1. Kuracie prsia pokrájame na rezance. V miske pomiešame všetky koreniny a olej. Pridáme nakrájané mäso, kečup a citrónovú šťavu. Dobre premiešame a necháme odstáť min 1hodinu, ale môžeme aj cez noc.

2. Mäso vyberiem z marinády a na rozpálenom oleji prudko opečieme. Pridáme zvyšok marinády, podlejeme pohárom vody, zakryjeme a za občasného miešania uvaríme domäkka. Ak treba, podlejeme ešte vodou. Hotové mäso ochutnáme a podľa potreby ešte môžeme dochutiť soľou alebo sójovou omáčkou, príp. štipľavou paprikou.

3. Medzitým na rozpálený olej položíme zeleninu, osolíme a pridáme dvojakú sójovú omáčku. Zeleninu restujeme domäkka.

Hotové mäso podávame so zeleninou, s dusenou ryžou a so sladkokyslou omáčkou.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Lahôdkový šalát so špargľou
Pikantné bravčové mäso
Hovädzí perkelt
Bravčové ragú z mletého mäsa
Taštičky so slivkovým lekvárom
Baklava s vlašskými orechami
Lyonské bravčové rezne
Vyprážaný hermelín s brusnicami
Pečené kura
Jemná bábovka