Pikantné kuracie prsia so zeleninou
Čas prípravy |
Zložitosť |
Cena |
45 minút | | |
tento recept pridal(a) if($row['author_id']=='0') print $row['unreg_name']; else print $row['username'];?>
priemerné hodnotenie receptu
Prísady
600 g kuracích pŕs
1 ČL soli
1 PL medu
1 ČL mletej červenej papriky sladkej
1/4 ČL mletej červenej papriky pálivej, alebo chilli
1,5 ČL karí korenia
2 PL sójovej omáčky + 1 PL na zeleninu
1 PL sójovej omáčky sladkej + 1 PL na zeleninu
1 PL oleja
1 ČL citrónovej šťavy
2 PL kečupu
500 g zeleniny - baby karotka, zelená fazuľka, zelený hrášok
Príprava
1. Kuracie prsia pokrájame na rezance. V miske pomiešame všetky koreniny a olej. Pridáme nakrájané mäso, kečup a citrónovú šťavu. Dobre premiešame a necháme odstáť min 1hodinu, ale môžeme aj cez noc.
2. Mäso vyberiem z marinády a na rozpálenom oleji prudko opečieme. Pridáme zvyšok marinády, podlejeme pohárom vody, zakryjeme a za občasného miešania uvaríme domäkka. Ak treba, podlejeme ešte vodou. Hotové mäso ochutnáme a podľa potreby ešte môžeme dochutiť soľou alebo sójovou omáčkou, príp. štipľavou paprikou.
3. Medzitým na rozpálený olej položíme zeleninu, osolíme a pridáme dvojakú sójovú omáčku. Zeleninu restujeme domäkka.
Hotové mäso podávame so zeleninou, s dusenou ryžou a so sladkokyslou omáčkou.
Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:
Prekladané palacinky so šampiňónmiDobrota pre lenivýchKura pečené s citrusovými plodmiTirolský jablčníkAlsaský šalátBravčová zmes so šampiňónmiBravčové karé na paprike s maslovými haluškamiTeľacie rezne vo vínovom cestíčkuBravčové ragú na bakonský spôsobPikantná rybacia nátierka