Ratatouille

Čas prípravy Zložitosť Cena
  60 minút
tento recept pridal(a) bianka
priemerné hodnotenie receptu

Prísady

1 červená paprika
1 žltá paprika
300 g cukety
1 stredne veľký baklažán
4 mäsité paradajky
1 hlavička cesnaku
5 PL olivového oleja
3 cibule
soľ
mleté čierne korenie
pol viazaničky tymianu
pol viazaničky petržlenovej vňate
100 ml paradajkového pretlaku
1 bageta


Príprava

1. Z neošúpanej cesnakovej hlavičky odrežeme vršok. Cesnak dáme na kúsok alobalu, pokvapkáme lyžicou olivového oleja a dobre zabalíme. Cibuľu a paradajky pokrájame na šestiny, očistenú papriku, cukinu a baklažán na menšie kúsky.
2. Rúru predhrejeme na 200/180 °C. Pokrájanú zeleninu premiestnime do plechu, pokvapkáme 4 lyžicami olivového oleja a premiešame. Osolíme a okoreníme. Spolu so zabaleným cesnakom vložíme do vyhriatej rúry a na druhej koľajničke odspodu pečieme 35 až 40 minút.
3. Do paradajkového pretlaku vmiešame nahrubo nasekaný tymian a zmes nalejeme na opečenú zeleninu. Vložíme späť do rúry a ešte 20 minút podusíme.
4. Bagetu pokrájame na kolieska. Upečený cesnak rozbalíme, strúčiky opatrne olúpeme a mäkkou dužinou natrieme bagetové kolieska. Ratatouille na tanieroch posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou a podávame s ochutenou bagetou.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Sladko-kyslá omáčka
Hruška s čokoládovým krémom
Vaječný punč s rýnskym vínom
Nátierka zo škvarkov
Krémová tekvicová polievka
Jarná kalerábová polievka s mäsovými knedličkami
Šalát na letnú večeru
Pikantná nátierka
Bravčové stehno na belehradský spôsob
Zelenina v syrovom cestíčku
PRIHLÁSENIE