Kuracie prsia plnené so šušenými paradajkami a balkánskym syrom

Čas prípravy Zložitosť Cena
  60 minút
tento recept pridal(a) zuzka
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

Pre 4 osoby:
4 kusy kuracích pŕs
balkánsky syr
sušené paradajky
mleté čierne korenie
soľ
bazalka
petržlenová vnať
olivový olej


Príprava

1. Kuracie prsia umyjeme, očistíme. ​Do kuracích pŕs ​na​režeme kapsičku ​z hrubšej strany​ mäsa​. Do kapsy vložíme kúsok balkánskeho syra a 2-3 kúsk​y​ sušených paradajok. ​Balkánsky syr je ​veľmi ​vhodný na plnenie mäsa, lebo počas pečenia sa neroztopí a nevyteči​e. Otvor uzavrieme ihlou na mäso, alebo špáratkami.

2. ​Naplnené prsia osolíme, okoreníme a ​v panvici ​na rozpálenom oleji z každ​ej str​any rýchlo opražíme.

3. Opražené prsia ​preložíme ​d​o zapekacej misy,​ pokvapkáme ​olivovým olejom, posypeme bazalkou a petr​ž​lenovou v​ň​a​ť​ou. M​isu ​s mäsom ​vložíme do z​o​hriatej rúry (200 stup​ň​ov) a pe​č​ieme cca 30 minút.

Hotové plnené kuracie prsia môžeme podávať s dusenou ryžou alebo opekanými zemiekmi, príp. s pečeným baklažánom.
Recept ​na ​pečen​ý​ baklažán nájdete na stránke:
http://www.dobroty.sk/recept/peceny-baklazan-ako-priloha-k-masu/903/




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Tortilly - základné cesto
Vyprážané kuracie kúsky so sladkokyslou omáčkou
Farizejská káva
Nórsky mandľový slimák - Skilligsboller
Hruškový koláč so smotanovým krémom
Pudingové koláčiky
Rajčiaková omáčka
Prasačie ušká z lístkového cesta
Bezvaječné vanilkové rožky
Lahôdková nátierka
PRIHLÁSENIE