Broskyňové rezy s jogurtovým krémom

Čas prípravy Zložitosť Cena
  60 minút
tento recept pridal(a) diana
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

160 g polohrubej múky
2 PL hnedého cukru
80 g strúhaných mandlí
½ lyžičky škorice
80 g masla
4 vajcia
70 g marhuľového lekváru
150 g cukru
50 g sekaných mandlí
zavárané broskyne (850ml)
4 PL bieleho portského vína
50 g medu
4 plátky želatíny
375 g smotanového jogurtu
¼ l šľahačkovej smotany


Príprava

1. Z múky, cukru, strúhaných mandlí, škorice, masla a 2 žĺtkov pripravíme krehké cesto, ktoré necháme chladiť. Potom ho vyvaľkáme na hrúbku asi 3 mm do dĺžky 20 cm, poprepichujeme a upečieme (200°C – 10 min.). Ešte za horúca natrieme lekvárom.

2. Z 3 bielkov vyšľaháme penu, osladíme a došľaháme na tuhý sneh. Na plech vyložený papierom z neho nastriekame pásiky, posypeme ich mandlami a upečieme (150°C – 25 min.).

3. Broskyne nakrájame na mesiačiky a ponoríme do vína. 1 vajce vyšľaháme s 1 žĺtkom a medom do peny. Namočenú želatínu vo víne rozpustíme a spojíme so žĺtkovým krémom a jogurtom. Opatrne zmiešame s vyšľahanou šľahačkou.

4. Upečené vychladnuté cesto obložíme ovocím a naplníme krémom. Dáme stuhnúť do chladničky. Pokrájame na 8 cm kúsky, na ktoré poukladáme upečené mandlové pásiky.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Zemiakový šalát so slaninkou a uhorkou
Nepečené kokosové kocky s kakaom
Croissanty s mandľami a rumom
Bravčové mäso s bazalkou a píniovými orechmi
Mäso v pikantnom páci
Slovenské medové krémeše
​Syrová pochúťka pre labužníkov
Hruškový punč
Polievka ragú z hydinových drobkov
Plnka k pečenej hydine
PRIHLÁSENIE