Na 12 kúskov:
125 g masla
250 g hladkej múky
100 g cukru
soľ
1 vajce
1 kg drobných jabĺk
500 ml mlieka
500 ml smotany
2 sáčky vanilkového pudingu
2 žĺtky
4 lyžice mandľových lupienok
Príprava
1. Zmäknuté maslo zmiešame s múkou, 60 g cukru, soľou a vajcom. Cesto dáme medzi dve potravinárskej fólie a vyvaľkáme z neho okrúhly plát.
2. Vyložíme s ním tortovú formu, okraje vytiahneme a prstami pritlačíme ku stene formy. Formu s cestom dáme na 30 minút do chladničky.
3. Rúru zohrejeme na 180 °C.
4. Očistíme jabĺčka, vydlabeme jadrovníky a ovocie poukladáme do formy.
5. Odoberieme niekoľko lyžíc mlieka, rozmiešame v ňom puding a rozšľaháme žĺtky. Zvyšné mlieko povaríme so smotanou a cukrom. Prilejeme puding a za stáleho miešania ho uvaríme.
6. Pudingový krém nalejeme na jabĺčka, posypeme mandľami a dáme do stredne vyhriatej rúry. Pečieme asi 45 minút. Tortu necháme vo forme vychladnúť.