Sekaná z husacích pŕs s jablkovým kompótom

Čas prípravy Zložitosť Cena
  120 minút
tento recept pridal(a) bazalka
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

1 kg husacích pŕs s kožou
2 suchšie žemle
4 dl mlieka
1 PL oleja
1 stredná cibuľa
10 dkg šampiňónov
2 vajcia
2 strúčiky cesnaku
1 citrón
1 KL majoránky
1 PL sekanej petržlenovej vňate
soľ
čierne korenie


Príprava

1. Mäso aj s kožou pomelieme. Žemle namočíme do mlieka. Na lyžici oleja speníme na drobno pokrájanú cibuľu, pridáme na kocky nakrájané šampiňóny, 4 minúty pražíme na silnom plameni a necháme vychladnúť.

2. Šampiňóny pridáme k mäsu, pridáme dobre vyžmýkané žemle, vajcia, pretlačený cesnak, nastrúhanú citrónovú kôru a citrónovú šťavu, majoránku, petržlenovú vňať, soľ a čierne korenie podľa chuti.

3. Z masy vyformujeme podlhovastý bochník a preložíme na vymastený pekáč. Podlejeme 1 dl vody a upečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov (cca 60-80 minút).

4. Upečené mäso vyberieme z rúry, zakryjeme alobalom a 15 minút necháme odpočívať.

Podávame so zemiakovou kašou a s jablkovým kompótom.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Domáca Marlenka
Falošný rybací šalát
Koktail - Zombie
Rezne z Nivy
Čokoládová pena s whisky
Jablkové koláčiky
Ovocný šalát so syrom
Gaštanová torta bez múky
Cestovinový šalát s tuniakom v paradajkovej omáčke
Kysnutý koláč s nutellovou plnkou
PRIHLÁSENIE