Parížské kocky

Čas prípravy Zložitosť Cena
  90 minút
tento recept pridal(a) bazalka
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

Cesto:
2 šálky polohrubej múky
1 šálka cukru
½ šálky oleja
1 šálka vlažného mlieka
2-3 PL kakaa
1 celý prášok do pečiva
3 celá vajcia

Na parížsky krém:
2 smotany na šľahanie min. 30 %-ná
2 ks čokoládky Ledové kaštany

Na posypanie:
1 čokoládka Margot


Príprava

1. Prísady na cesto vyšľaháme elektrickým šľahačom a nalejeme na vymazaný a vysypaný plech. Upečieme a necháme vychladnúť.

2. Deň pred pečením týchto rezov uvaríme šľahačku s tyčinkami Ledových kaštanov, necháme vychladnúť a dáme do chladničky do druhého dňa.

3. Na druhý deň uvarenú šľahačku vyšľaháme. Šľahačkový krém natrieme na vychladnuté cesto a posypeme strúhanou čokoládou Margot. Hotový zákusok skladujeme v chladničke!


Poznámka ku krému:

Stužovač do šľahačky NEDÁVAME! Kazí to nielen vzhľad hladkého krému, ale i chuť.

Ak dodržíte 3 základné zásady, tak je docela nemožné, aby ste nedostali krásny, hustý a hladký krém, t.j.:

1. Treba použiť opravdu SMOTANU NA ŠLAHANIE, t.j. min. 30 %-nú.

2. Šľahačku s čokoládou (alebo i s obyčajným kakaom a cukrom) určite UVARIŤ nie len prejsť varom.

3. Nechať vychladnúť do druhého dňa a potom od začiatku šľaháme elektrickým šľahačom na najvyšších obrátkach!




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Fánky pečené v rúre
Škvarkové trojuholníky so slivkovým lekvárom
Jahodový závin
Losos s citrónovo-smotanovou omáčkou
Syrové fašírky
Sekaná z husacích pŕs s jablkovým kompótom
Krevety s pálivou omáčkou
Chalupársky zemiakový guláš
Rohlíky opečené so syrom
Toasty na anglický spôsob
PRIHLÁSENIE