Roštenka na horčici

Čas prípravy Zložitosť Cena
  120 minút
tento recept pridal(a)
priemerné hodnotenie receptu

Prísady

1 kg rošteniek
1 väčšia cibuľa
2 PL plnotučnej horčice
50 g nakladanej červenej kápie
petržlenová vňať
soľ
olej
mleté čierne korenie
1 ČL vegety
1 KL drvenej rasce


Príprava

1. Očistené mäso pokrájame na pláty, naklepeme, po oboch stranách narežeme, osolíme a okoreníme. Opečieme po oboch stranách v oleji.
2. Potom mäso vyberieme, vo výpeku speníme cibuľu, pridáme kápiu, rascu, vegetu, horčicu a pomiešame. Vložíme roštenky a podlejeme vodou. Za občasného miešanie varíme asi 1,5 hodinu, kým mäso nezmäkne.
3. Podľa potreby podlievame vodou. Šťavu môžme zahustiť 1-2 lyžicami hladkej múky. Roštenky posypeme petržlenovou vňaťou a podávame s knedľou.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Ríbezľové mlieko
Orechová roláda s perníkom
Tortilly s kuracím mäsom
Miešaný šalát s morčacím mäsom
Kapustové pagáčiky
Hliva na víne
Zapekané rybie filé v syrovej omáčke
Anglické rohlíky
Lasaňové rolky so šunkou, kuracím mäsom a oravskou slaninou
Cuketa zapečená s mäsom a paradajkami